De Ligt concreet doelwit United en Ten Hag'

'De Ligt is concreet doelwit: Manchester United acht ex-Ajacied haalbaar'

28 juni om 20:45

Manchester United overweegt serieus om Matthijs de Ligt over te nemen van Bayern München. Hoewel er nog geen onderhandelingen gaande zijn, ziet de Premier League-grootmacht de Oranje-international steeds meer als een haalbare optie, meldt The Athletic.

The Mancunians intensiveren de jacht op defensieve aanwinsten en De Ligt geldt nu als een 'concreet doelwit', weet het toonaangevende sportmedium. Zowel de clubleiding als Erik ten Hag is zeer gecharmeerd van de 24-jarige verdediger. De Nederlandse manager zou een reünie toejuichen, nadat de twee bij Ajax al zeer succesvol samenwerkten.

Op jonge leeftijd groeide De Ligt uit tot aanvoerder bij Ajax. Zo droeg hij de band in het succesvolle Champions League-seizoen van de club. De mandekker trok vervolgens naar Juventus en twee jaar geleden ging hij bij Bayern München aan de slag. United is hem al die jaren bljven volgen, schrijft The Athletic. Nu De Ligt na een teleurstellend jaar van Der Rekordmeister vermoedelijk weg mag, lijkt het moment om toe te slaan.

United acht de komst van De Ligt realistischer dan die van Jarrad Branthwaite, voor wie Everton vooralsnog zo'n tachtig miljoen euro vraagt. Wel staat de jacht op beide verdedigers los van elkaar, klinkt het. Of United twee nieuwe mandekkers kan aantrekken hangt wel af van uitgaande transfers, die geld in het laatje moeten brengen.

Als De Ligt de transfer maakt naar United, dan komt hij een andere ex-Ajacied tegen. Lisandro Martínez is een vaste waarde voor Ten Hag.