'Ajax wil Bayern-talent Zvonarek huren'

'Ajax wil voorbeeld PSV volgen en aanvallende middenvelder huren van Bayern'

28 juni om 21:34

Ajax hoopt Lovro Zvonarek op huurbasis over te nemen van Bayern München. Er zitten echter meer clubs achter de negentienjarige aanvallende middenvelder aan, weet Sky Sport.

Zvonarek behoorde afgelopen seizoen veertien keer tot de wedstrijdselectie van Bayern. Vooral de laatste maanden stak de jonge Kroaat zijn neus aan het venster. In het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg in mei, tijdens de 33ste speelronde, stond hij tot dusver voor de eerste en enige keer in de basis. Na vier minuten was hij al trefzeker. In totaal kwam hij tot vijf optredens in het eerste elftal.

Volgens Sky tonen talloze clubs interesse om Zvonarek op huurbasis over te nemen. Ajax, Anderlecht, Sporting Portugal, Benfica en FSV Mainz informeerden al naar de aanvallende middenvelder. Hoewel Bayern nog een definitieve beslissing moet nemen, ligt het voor de hand dat het talent elders vlieguren mag maken. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Duitse topclub.

Dat het kan lonen om een aanvallende middenvelder te huren van Bayern, weet PSV als geen ander. Malik Tillman had een aanzienlijk aandeel in het Eindhovense succes van het voorbije seizoen. De Amerikaan kon door een koopoptie definitief worden overgenomen.