'Duitse update over toekomst transfervrije De Wit: interesse vanuit twee landen'

'De Wit heeft meerdere ijzers in het vuur en mag hopen op stap naar topcompetitie'

28 juni om 22:16
Laatste update: 28 juni om 22:35

VfL Bochum is één van de clubs die hengelt naar de diensten van Dani de Wit. Volgens Kicker moet de nummer zestien van het afgelopen Bundesliga-seizoen wel de strijd aangaan met verschillende clubs uit de Serie A

Aanstaande maandag is De Wit officieel clubloos: dan is zijn contract bij AZ afgelopen. Het is geen geheim meer dat de middenvelder graag een stap naar het buitenland wil maken, maar zijn bestemming is nog altijd niet bekend. Nu komt Kicker met een update: Bochum, dat in vergelijking met andere Bundesliga-clubs met een beperkt budget werkt, speurt naar transfervrije spelers en heeft een oogje op De Wit.

Momenteel voeren de Duitsers gesprekken met de entourage van het opleidingsproduct van Ajax, al is er ook interesse vanuit Italië: zo laat Kicker de naam van onder meer US Lecce vallen, dat De Wit financieel meer zou kunnen bieden. Toch is het niet uitgesloten dat de voormalig jeugdinternational voor Bochum kiest.

De Wit speelde in totaal vijf jaar voor AZ, waarin hij tot 188 duels voor de club kwam. Daarin was hij 46 keer trefzeker, terwijl De Wit ook 21 assists gaf.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!