'Fenerbahçe en Mourinho dromen van stunttransfer Coman'

'Fenerbahçe en Mourinho dromen van stunttransfer, maar lijken bot te vangen'

28 juni om 23:52
Laatste update: 29 juni om 21:58

Fenerbahçe droomt stiekem van de komst van Kingsley Coman, zo weet de Duitse tak van Sky Sport. De Franse aanvaller mag vertrekken bij Bayern München, maar lijkt zelf weinig heil te zien in een move naar Turkije.

Coman verdient jaarlijks zo'n vijftien miljoen euro per jaar bij Bayern. Daardoor is Der Rekordmeister bereid om mee te denken met een transfer. Eerder werd al duidelijk dat Paris Saint-Germain in de markt is. Nu laat Sky ook de naam van Fenerbahçe vallen: Coman zou één van de gedroomde versterkingen zijn van trainer José Mourinho.

Fener heeft al navraag gedaan naar Coman, wiens prijskaartje tussen de veertig en vijftig miljoen euro wordt geschat. De kans is echter niet groot dat de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Turkse Süper Lig aan de haal gaat met de Frans international: Coman heeft zelf namelijk 'andere plannen'.

Hierdoor krijgt Dusan Tadic er in ieder geval voor nu geen concurrent bij in Istanbul. De oud-Ajacied speelde vorig seizoen namelijk vrijwel al zijn duels als linksbuiten bij Fenerbahçe, wat ook de favoriete positie van Coman is. De aanvaller, die tegen Oranje nog een kwartier inviel op het EK, kan echter ook op de rechterflank uit de voeten.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!