Van Polen pareert Bergwijn-pleidooi van El Khayati

Van Polen pareert Bergwijn-pleidooi: 'Geen lastige dag tegen hem'

29 juni om 07:55

Steven Bergwijn verdient een kans in het Nederlands elftal op het EK. Daarvoor pleit Nasser El Khayati, die denkt dat de Ajax-aanvaller iets teweeg kan brengen. Bram van Polen is het daar echter niet mee eens. 

"Ik snap niet waarom Bergwijn helemaal niet voorkomt in het plaatje", zegt El Khayati bij EK Praat van ESPN. "Het is niet zo dat de hele selectie een perfect seizoen heeft gedraaid. Ik hoor goede verhalen over hoe hij zich manifesteert op de training, dus geef hem minimaal een invalbeurt."

"Soms moet je ook kijken naar het type speler", gaat de voormalig spelmaker van ADO Den Haag verder. "Als je een type speler nodig hebt dat echt iets kan openbreken, zoals tegen Roemenië dat waarschijnlijk met elf man achter de bal zal spelen, dan zou ik eerder voor zo’n speler kiezen dan een speler die tikkie breed en naar achteren speelt."

Een entree van Bergwijn lijkt wel ten koste te moeten gaan van Cody Gakpo, die al twee keer scoorde dit EK. "Het blijft voetbal", meent El Khayati. "Je kunt een goede wedstrijd spelen of één van de betere spelers zijn, maar het kan zijn dat hij na zeventig minuten niet in de wedstrijd zit of dat je Bergwijn beter kunt gebruiken. Ik zou Bergwijn er dan altijd inzetten."

Van Polen stond dit seizoen tegenover de Ajax-aanvoerder en was echter niet onder de indruk. "Als Bergwijn een goede dag heeft, dan weet je dat je een hele lastige dag hebt. Maar ik heb dit seizoen één keer tegen hem gespeeld en toen vond ik dat niet. Ik vond dat hij te weinig deed op die positie. Maar hij staat in pikorde op links achter Gakpo en als Weghorst erin komt, gaat Depay ook weleens naar links. Hij komt pas als derde op die plek."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!