Bergwijn over Van de Ven en Oranje

Bergwijn bijt van zich af: 'Nu word ik in een negatief daglicht gesteld'

24 juni om 10:38

Hij speelde nog geen minuut op het EK in Duitsland, maar Steven Bergwijn voelt zich kiplekker tussen de internationals van het Nederlands elftal. Dat hij op de zaterdagtraining over de schreef zou zijn gegaan bij Micky van de Ven, noemt hij in een exclusief interview met VoetbalPrimeur klinkklare onzin.

Het Nederlands elftal is met een zege op Polen en een gelijkspel tegen Frankrijk goed begonnen aan het EK. Bergwijn en zijn teamgenoten hebben het naar hun zin in Duitsland. "Ja, zeker", steekt hij van wal in gesprek met VoetbalPrimeur. "Er hangt een goede sfeer." De spelers brengen veel tijd met elkaar door, maar soms is er ook ruimte voor een 'dutje'. "Het verschilt. Als we een zware training hebben gehad, dan doe ik een dutje. Dat doet iedereen. Meestal komen we bij elkaar om spelletjes te spelen of wedstrijden te kijken. We kijken meestal gezellig de wedstrijden samen in de spelerslounge."

'Bizar met hoeveel ze komen'
Niet alleen binnen de selectie is die sfeer goed. Ook het Oranje-legioen geniet met volle teugen van de prestaties van de mannen van Ronald Koeman. De selectie voelt de steun van de fans. "Sowieso krijgen we dat mee. Dat is fantastisch om te zien. Het is bizar met hoeveel ze komen, door de stad lopen en in het stadion zijn. De afgelopen wedstrijden was bijna het hele stadion Oranje", aldus Bergwijn, die er op het WK in Qatar ook bij was. Het verschil tussen deze twee eindrondes is groot. "Zeker. In Qatar was er bijna niemand. Onze families wel. Qua afstand was dat ook veel moeilijker. Dit is om de hoek. De afgelopen twee wedstrijden voelden alsof we het thuisvoordeel hadden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Toch zit er voor Bergwijn een groot contrast tussen het WK in Qatar en EK in Duitsland. Op het WK kwam Bergwijn in vier van de vijf wedstrijden in actie. Nu staat de teller nog op nul speelminuten. Dat verschil merkt de aanvaller maar al te goed. "Tuurlijk. Een speler vindt altijd dat hij moet spelen. Dat heeft iedereen hier. Het is toch minder als je niet speelt." Mocht Koeman hem nodig hebben, dan is Bergwijn er klaar voor. "Dat moet. Je weet nooit wat er kan gebeuren. Het gaat om hard trainen en alles geven. Als ik erin kom, dan moet ik er klaar voor zijn. We hebben gewoon een goede groep met goede spelers op elke positie. Het is afwachten."

'Er is totaal niks gebeurd, ik word een negatief daglicht gesteld'
Dat de aanvaller op de deur klopt, is duidelijk. Deze week viel hij al op tijdens de trainingen in Wolfsburg. "Het gaat lekker, zeker. Op de trainingen moet je gewoon scherp zijn. Het gaat goed hier." De rechtspoot zou zelfs iets té fanatiek zijn geweest: zaterdag haalde hij zich naar verluidt de woede van Micky van de Ven op de hals, omdat de Ajacied 'te stevig het duel aanging'.

Daar is volgens Bergwijn echter niets van waar. "Ik vind het niet erg als er dingen geschreven worden over mij, maar nu word ik in een negatief daglicht gesteld. Ook door de manier waarop het geschreven wordt. Ik weet niet welke training ze hebben gekeken. Of dat er überhaupt is gekeken. Recht is recht en krom is krom. Er is serieus totaal niks gebeurd. Ik hou niet van zulke dingen. Er hangt een goede sfeer in de groep en er is helemaal niks aan de hand."

Bergwijn benadrukt ook dat felle duels er soms bijhoren. "Tuurlijk kan het er soms pittig aan toegaan, maar er wordt geschreven dat ik doorga op zijn enkel. Alsof ik hem een doodschop heb gegeven. Felle duels horen erbij en als het gebeurt, gebeurt het. Dat is nu niet het geval."