Oranje krijgt te maken met penaltykiller: 'Maar wil al in negentig minuten winnen'

Oranje krijgt te maken met penaltykiller: 'Maar wil al in negentig minuten winnen'

29 juni om 14:20
Laatste update: 29 juni om 14:26

Met Florin Nita heeft Oranje-opponent Roemenië een heuse penaltykiller in huis, maar als het aan de doelman ligt stapt zijn land al na negentig minuten als winnaar van het veld in München. Nita verwacht een zware wedstrijd tegen Nederland, maar ziet wel kansen.

In de afgelopen vijf jaar wist Nita, doelman van het Turkse Gaziantep, in totaal elf penalty's te keren. Daardoor staat hij te boek als een penaltykiller. "Als het zover komt, ben ik er klaar voor, zoals altijd. Maar ik hoop niet dat het op het nemen van penalty’s uit zal draaien", laat de 36-jarige doelman optekenen door het Algemeen Dagblad. "Ik heb vertrouwen in ons team en ik wil dat we ons in negentig minuten verzekeren van een plek in de achtste finale."

Nita verwacht desondanks een zware kluif te hebben aan Oranje met Roemenië. "Het wordt zwaar. Nederland heeft een goed team. Zij spelen in Engeland, Spanje en Duitsland. Maar dat kunnen wij compenseren en evenaren met eenheid en overtuiging. We moeten een gele muur vormen. Als dat ons lukt, zullen we bereiken wat we willen."

"Ik ben ontzettend blij dat we geschiedenis hebben geschreven met dit prachtige team, maar ik wil niet dat het hier, in de achtste finale stopt", zegt Nita, doelend op het feit dat Roemenië voor het eerst in dertig jaar tijd weer actief is in de knock-outfase op een eindtoernooi. "Hopelijk hebben we na de wedstrijd tegen Nederland nog meer vreugde met elkaar."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!