Stewart over 'unieke' transfer Dest: 'We hebben het er intern goed over gehad'

Stewart over vastleggen Dest: 'Dit is een unieke situatie voor PSV'

29 juni om 17:42

Earnest Stewart noemt het vastleggen van Sergiño Dest een 'unieke situatie' voor PSV. Dest kampt op dit moment nog met een zware knieblessure, maar dat hield de Eindhovenaren niet tegen. 

"We hebben het er intern goed over gehad, maar Sergiño heeft ons afgelopen seizoen dusdanig overtuigd dat we de kans om hem definitief over te nemen absoluut niet wilden laten liggen", vertelt Stewart op de clubkanalen van PSV. "Hij heeft zoveel kwaliteiten. De nieuwe situatie verandert dat niet."

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de 25e landstitel", vervolgt de technische man van PSV. "Toen hij vorig jaar overkwam wist ik dat we een heel goede speler in huis haalden. Dat heeft hij meerdere keren bewezen op het hoogste niveau. Zijn komst is een erg goed begin van de transferzomer."

Dest wil titels pakken met PSV

Dest noemt meerdere redenen om voor PSV te kiezen. "Om te beginnen gelooft PSV in mij en word ik hier enorm gewaardeerd. Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt. Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren", laat hij weten. 

"Als het eenmaal zo ver is, is het erg fijn dat het spel dat we hier spelen bij me past. Ik kijk er enorm naar uit om weer minuten te maken, belangrijk te zijn en titels te pakken", aldus Dest. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!