Kritiek op Veerman

Donkere vooruitzichten Veerman: 'In september zal Koeman hem echt niet oproepen'

29 juni om 18:34
Laatste update: 30 juni om 16:28

Valentijn Driessen heeft zijn kritiek op Joey Veerman opgehelderd in Kick Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Driessen was na de verloren wedstrijd van het Nederlands elftal onverbiddelijk voor Veerman na zijn optreden. Driessen is van mening dat zijn opmerkingen uit zijn verband zijn getrokken, maar vreest alsnog voor de middenvelder.  

"Ik heb gezegd dat het einde interlandcarrière is voor Veerman, maar ik bedoelde natuurlijk in de periode onder Ronald Koeman", begint Driessen in de podcast. "Koeman gaat hem niet naar huis sturen. Eerder haalde Koeman Kenneth Taylor na een half uur naar de kant in de wedstrijd tegen Frankrijk. Die heeft hij daarna nooit meer opgeroepen of gesproken en totaal links laten liggen."

Driessen vergelijkt de situatie van Taylor met die van Veerman. "Koeman laat Veerman waarschijnlijk niet links liggen als hij naar Real Madrid gaat, maar die kans acht ik niet heel erg groot. Koeman heeft Veerman twee grote kansen gegeven, als je het dan niet waarmaakt, is het meestal einde interlandcarrière."

Driessen ziet de concurrentie voor Veerman alleen maar toenemen na het EK. "Er komen allerlei jongens terug van blessures. Mats Wieffer, Quinten Timber, Frenkie de Jong en Marten de Roon, op zo’n moment ziet Koeman Veerman niet meer staan als je niet levert", aldus Driessen.

Collega Mike Verweij haakt in op het gesprek. "In september heeft Veerman dit EK gespeeld en is hij bij PSV net begonnen. Als er dan anderen beschikbaar zijn, gaat Koeman hem echt niet oproepen voor die interlands."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!