Rooney kritisch op Bellingham

Rooney kritisch op Engeland-ster: 'Wat ik zag maakte me ongerust'

29 juni om 22:53
Laatste update: 30 juni om 16:30

Wayne Rooney is kritisch op de lichaamstaal van Jude Bellingham. De voormalig Engelse topspits denkt dat Bellingham niet lekker in zijn vel zit. Ook moet de middenvelder van Real Madrid meer verantwoordelijkheid pakken, vindt Rooney.

Engeland won zijn EK-groep, maar stelde toch flink teleur. Rooney heeft in The Times gereageerd op de resultaten van Engeland. "Toen ik de wedstrijd tussen Engeland en Slovenië zag, concentreerde ik me op Jude Bellingham en Harry Kane om te proberen te begrijpen hoe ze samenwerken. Wat ik zag maakte mij ongerust. De lichaamstaal van Jude vertelde me veel."

"Drie of vier keer in de eerste helft kon hij zijn frustratie niet verbergen. Hij draaide zich om om naar anderen te kijken en gooide zijn armen omhoog. Dergelijke lichaamstaal stuurt een bepaalde boodschap naar de fans, naar zijn teamgenoten en naar de manager", vervolgt Rooney.

Bellingham heeft de nationale ploeg nog niet bij de hand kunnen nemen, zoals hij dat bij Real Madrid wel doet. "Gedurende het hele toernooi leek het alsof hij te hard zijn best deed, en als je te hard je best doet, neem je beslissingen die je normaal niet neemt", aldus Rooney.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!