Driessen en Verweij moedigen De Ligt-transfer aan

Transfer Oranje-international aangemoedigd: 'Misschien wordt hij weer heel rustig'

29 juni om 23:55

Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn voorstander van een eventuele transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United. De centrale verdediger wordt nadrukkelijk gelinkt aan een hereniging met Erik ten Hag. De Ligt zou mogen vertrekken bij zijn huidige club Bayern München.

"Het is te hopen dat Ten Hag bij De Ligt hetzelfde niveau naar bovenhaalt als wat hij bij Ajax haalde en dezelfde speler die hij bij Ajax was”, begint Driessen in de podcast Kick Off van De Telegraaf. "Die is hij na het vertrek bij Ajax nergens meer geweest." Verweij neemt het op voor De Ligt en is van mening dat de verdediger ook bij Bayern en Juventus goede wedstrijden heeft gespeeld.

"Het blijft wild", reageert Driessen. "Dat vond ik hem bij Ajax juist niet, toen vond ik hem altijd heel geconcentreerd. Toen had hij veel meer oog voor de situatie zonder er blind in te gaan. Nu lijkt het iedere keer wel alsof er situaties ontstaan waarin hij denkt: die is voor mij. Dan gaat hij er honderd procent voor, terwijl je af en toe als verdediger de situatie ook moet inschatten: wanneer moet ik wel gaan, wanneer moet ik niet gaan."

Verweij en Driessen hopen dat De Ligt weer 'de oude' kan worden bij United onder Ten Hag. "Misschien dat hij onder Ten Hag wel weer heel rustig wordt. De Ligt is een enorme winnaar en misschien dat dat ook wel bewijsdrang is, omdat hij misschien zelf ook wel voelt dat hij over de hele linie niet geweldig speelt. Dat hij daarom geforceerd zich elke keer maar wil bewijzen. Misschien als Ten Hag hem het vertrouwen geeft. Ik zou het een hele logische keuze vinden", aldus Verweij.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!