Vriends tekent voor twee jaar bij Adelaide United

Vriends heeft transfer te pakken en verkast naar andere kant van de wereld

30 juni om 09:57

Bart Vriends heeft zijn transfer naar de andere kant van de wereld te pakken. De 33-jarige centrale verdediger, die eerder dit weekend al afscheid nam van Sparta Rotterdam, is gepresenteerd bij Adelaide United.

Vriends speelde de voorbije acht jaar bij Sparta, waar hij uitgroeide tot boegbeeld en aanvoerder. De mandekker heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit een avontuur in het buitenland aan te gaan. Twee jaar terug was hij al dicht bij een move naar Australië, maar dat ketste af. Nu verlaat Vriends Nederland voor het eerst in zijn loopbaan. Bij Adelaide tekent hij voor twee seizoenen.

Ernest Faber, directeur voetbalzaken bij Adelaide, overtuigde Vriends om naar Down Under te komen. "Ik heb een interessante meeting gehad met Ernest en Cor Adriaanse in Eindhoven. Ze vertelden me over de club, de ambities en de sportcultuur in Australië", zegt hij op de clubsite. "Daarna ben ik video's gaan kijken over de prestaties van Adelaide. Ik was meteen overtuigd dat dit de volgende stap in mijn loopbaan moest zijn."

Begin juli maakt Vriends de oversteek naar de andere kant van de wereld. Halverwege die maand sluit hij aan bij zijn teamgenoten om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.