Mike Eerdhuijzen kan van Sparta naar Birmingham

'Sparta ziet weer centrale verdediger vertrekken: Birmingham betaalt flinke som'

30 juni om 17:38

Mike Eerdhuijzen staat op het punt om naar Engeland te verkassen. Dat meldt De Telegraaf op basis van Engelse bronnen. Volgens het dagblad maakt Birmingham City werk van de komst van de Sparta Rotterdam-verdediger.

Sparta zou volgens De Telegraaf voor een zeer lucratieve deal staan. De Kasteelclub gaat een transfersom van circa 2,5 miljoen euro incasseren voor Eerdhuijzen. De verdediger kwam twee jaar geleden transfervrij over van FC Volendam. Eerdhuijzen gaat snel een vierjarig contract tekenen bij Birmingham City. De deal wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.

Birmingham City is dit seizoen gedegradeerd naar League One, maar aan de hand van een ambitieuze eigenaar wil de club zo snel mogelijk terugkeren naar het Championship. Van daaruit moet doorgestoten worden naar de Premier League. In Engeland wordt Eerdhuijzen teamgenoot van onder andere Juninho Bacuna. 

De Volendamse verdediger speelde in totaal 51 duels voor Sparta. Daarin was hij eenmaal trefzeker. Sparta gaat met Eerdhuijzen zijn tweede centrale verdediger verliezen. Bart Vriends vertrok eerder deze week al naar Adelaide United. Toch zitten de Rotterdammers zelf ook niet stil op de transfermarkt. Mike Kleijn, Julian Baas, Mohamed Nassoh, Boyd Reith en Jafar Bynoe werden tot nu toe aangetrokken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!