Barça bespaart miljoenen met vertrek Dest naar PSV

'Miljoenenspel rondom Dest: Barça bespaart door transfervrij vertrek'

30 juni om 19:39
Laatste update: 30 juni om 20:23

FC Barcelona heeft een aanzienlijke financiële verlichting gevonden door de transfer van Sergiño Dest naar PSV. De club bespaart hiermee bijna tien miljoen euro aan salariskosten, wat essentieel is voor hun financiële planning voor het aankomende seizoen.

De 23-jarige Dest had een clausule in zijn huurdeal waardoor PSV hem voor zo’n elf miljoen euro definitief kon overnemen van Barça. Maar door een ernstige blessure aan zijn kruisbanden, besloot de Nederlandse landskampioen af te zien van de koopoptie. In plaats daarvan vertrekt Dest nu transfervrij naar PSV, waardoor Barcelona niet direct profiteert van de transfer zelf.

Toch is het voor de Catalaanse ploeg een belangrijke stap, meldt Marca. De club bespaart door deze transfer bijna tien miljoen euro, bestaande uit Dests bruto jaarsalaris van vijf miljoen euro en een resterende afschrijving van 4,2 miljoen euro voor zijn transfer van Ajax naar Barcelona. Deze financiële ruimte is cruciaal voor Barça om nieuwe spelers en stafleden te registreren voor het aankomende seizoen.

Dit besluit is genomen in het kader van de financiële herstructurering van de club, die momenteel boven het salarisplafond zit. Door deze besparing kan Barcelona voldoen aan de 1:1-regel bij toekomstige transfers, wat hen meer flexibiliteit geeft in de transfermarkt. Deze regel houdt in dat er eerst een speler verkocht moet worden alvorens ze iemand kunnen aantrekken.

Met deze transfer hoopt Barcelona een sterkere financiële positie te bereiken. PSV voegt aan de andere kant een gewilde speler aan hun selectie toe, ondanks zijn huidige blessure.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!