Sparta verrast en presenteert uit het niets gewenste aanwinst voor achterhoede

Sparta verrast en presenteert uit het niets gewenste aanwinst voor achterhoede

1 juli om 11:29
Laatste update: 1 juli om 13:56

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Teo Quintero. De Venezolaan komt transfervrij over van het Belgische KMSK Deinze. Met Quintero haalt Sparta een gewenste versterking voor het hart van de defensie in huis.

De overstap van Quintero naar Sparta komt voor de buitenwacht als een verrassing, aangezien de media geen melding hebben gemaakt van de transfer in de afgelopen dagen. Duidelijk was wel dat Sparta behoefte had aan een nieuwe centrale verdediger, na het vertrek van captain Bart Vriends en de aanstaande exit van Mike Eerdhuijzen. Nu hebben de Spangenaren Quintero dus gepresenteerd.

De 25-jarige Zuid-Amerikaan tekent voor drie seizoenen op Het Kasteel. Vorig seizoen was hij een vaste waarde bij Deinze, op het tweede niveau in België. Opvallend is dat de linkspoot zijn wedstrijden toen vooral als controlerende middenvelder speelde.

In gesprek met de clubkanalen reageert technisch directeur op de komst van Quintero. "We zijn blij dat we Teo aan onze selectie kunnen toevoegen. Het is een verdediger die al langer op onze lijst stond en waarvan wij geloven dat hij bij Sparta de volgende stap kan zetten. Met het aantrekken van Teo zijn we een belangrijke stap verder in de invulling van de achterhoede."