'Jong Oranje-spits Ohio staat voor transfer'

'Noah Ohio stevent af op bliksemtransfer: deal binnen 48 uur rond'

1 juli om 14:25

Noah Ohio is op weg naar de uitgang bij Standard Luik. De 21-jarige Nederlandse spits maakt binnen enkele dagen een transfer, zo weet de Belgische transferverslaggever Sacha Tavolieri.

Ohio werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan Hull City in het Championship. Voor de Engelse club scoorde hij drie keer in acht optredens. Van een nieuwe kans bij Standard Luik komt het echter niet, ondanks een doorlopend contract tot medio 2026. De aanvalsleider van Jong Oranje zal binnen 48 uur een transfer afronden. Om welke club het gaat, laat Tavolieri nog in het midden.

Het Duitse FussballTransfers weet wel dat VfL Bochum en Fortuna Düsseldorf in de race zijn. Bochum wist zich dit voorbije seizoen ternauwernood te handhaven in de Bundesliga door in de play-offs pas na strafschoppen af te rekenen met Fortuna Düsseldorf. Mogelijk komen beide clubs nu weer tegenover elkaar te staan. Ohio speelde eerder in de jeugd van Almere City FC, Manchester United, Manchester City en RB Leipzig. In 2022 pikte Standard Luik hem voor ruim één miljoen op bij Die Roten Bullen.

Ohio was onlangs te gast in De Oranjekantine van VoetbalPrimeur. Toen sloot de spits ook een stap naar de Eredivisie niet uit. "Het ligt eraan wie belt." Hij noemde het 'jammer' dat een overstap naar FC Utrecht niet doorging in januari.