'Bayern bepaalt vraagprijs voor De Ligt'

'Bayern München bepaalt vraagprijs voor Man United-target De Ligt'

1 juli om 14:48
Laatste update: 1 juli om 15:49

Manchester United weet wat er nodig is om Matthijs de Ligt los te weken bij Bayern München. De Duitse topclub heeft een prijskaartje van vijftig miljoen euro plus bonussen op de Oranje-international geplakt, meldt de Duitse tak van Sky Sport.

The Mancunians hebben van De Ligt een topprioriteit gemaakt. Erik ten Hag had al meermaals telefonisch contact met de 24-jarige verdediger, die een vijfjarig contract kan tekenen op Old Trafford. Daarover is zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta volop in onderhandeling met Manchester United. De Premier League-grootmacht moet daarna dus om tafel met Bayern, maar weet al waar het aan toe is.

Sky pakt uit met het nieuws dat De Ligt vijftig miljoen euro moet opbrengen. Daarmee is Der Rekordmeister bereid om een bescheiden verlies te lijden. Twee jaar geleden kwam de ex-Ajacied voor ruim 67 miljoen euro over van Juventus. 

De Ligt moet geld in het laatje brengen, aangezien Bayern zelf de transfermarkt op wil. Onder meer Jonathan Tah moet naar de Allianz Arena komen, terwijl de club ook nog altijd probeert om João Palhinha los te weken bij Fulham.