Akkoord tussen Parry en Franke

Op de absolute valreep: Franke en Parry bereiken cruciaal Vitesse-akkoord

1 juli om 23:20

Coley Parry heeft aan Voetbal International laten weten dat hij een akkoord heeft bereikt met investeerder Guus Franke. Dat is vlak voor de deadline van het inleveren van de documenten bij de KNVB gebeurd. Vitesse lijkt zodoende weer volop te mogen hopen van een voortbestaan. 

In een statement meldt zowel de Common Group van Parry en het Axiom Partners van Franke dat er op de valreep alsnog een deal gesloten is met de voornaamste schuldeiser van de club. En dat terwijl Vitesse eerder op de dag nog melding maakte van het afketsen van de Franke-deal. 

De Amerikaan en Nederlander gingen vervolgens alsnog om de tafel, iets wat een voor Vitesse cruciale deal heeft voortgebracht. "We zijn heel blij met deze kans en geloven in het plan van Axiom Partners om Vitesse terug te brengen naar waar ze hoort", vertelt Parry. "We zijn er vooral trots op dat de club een eigenaar krijgt die uit de regio afkomstig is."

'Franke voegt eraan toe dat hij is blij dat de fakkel van de Common Group na twee jaar over te kunnen nemen', aldus VI. Voor klokslag middernacht moet de beroepscommissie van de KNVB de benodigde documenten ontvangen hebben. Vitesse hoopt via de weg alsnog een licentie te verkrijgen, iets wat zonder een deal tussen Franke en Parry een kansloze missie was geweest. De Arnhemmers zijn nu overigens nog niet gered, want de beroepscommissie is nu nog aan zet.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!