Journalist geeft De Bruyne ervan langs na opvallend interview: 'Verwend nest'

Journalist geeft De Bruyne ervan langs na opvallend interview: 'Verwend nest'

2 juli om 11:00
Laatste update: 2 juli om 11:03

Journalist Tancredi Palmeri heeft op X hard uitgehaald naar Kevin De Bruyne. De twee spraken elkaar na afloop van het treffen tussen België en Frankrijk, waarbij De Bruyne een vraag van de journalist voor 'dom' uitmaakte. Daar is Palmeri niet van gediend.

België verloor maandag in de slotfase met 1-0 van Frankrijk. Daardoor stranden De Rode Duivels in de achtste finale op het EK. Na afloop krijgt De Bruyne de vraag 'of het niet pijn doet, dat de gouden generatie van België weer geen finale bereikt heeft'. "Wat is een gouden generatie?", vraagt de captain zich af. "Je zegt dat Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje geen gouden generatie hebben? Oké, bedankt."

Als De Bruyne vervolgens de mixed zone uitloopt, laat hij nog even zijn mening doorschemeren over de vragen van Palmeri. "Stupid", mompelt de 33-jarige middenvelder. Als de journalist die beelden later terug ziet, besluit hij in de pen te klimmen op X. 'Haha, De Bruyne heeft me net dom genoemd. De gouden generatie van de landen die jij noemde, hebben allemaal wél een finale bereikt.'

'Dit is de gebruikelijke voetballer die alleen vragen wil beantwoorden over hoe goed ze wel niet zijn', gaat Palmeri verder. 'Verwend nest', zo klinkt het tenslotte. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met zeventienvoudig international Tim de Cler!