Franse geruchten: 'Farioli wil naast Rosiario tweede bekende van Nice bij Ajax'

Franse geruchten: Farioli wil naast Rosario tweede bekende van Nice bij Ajax

2 juli om 12:13
Laatste update: 2 juli om 13:05

Naast Pablo Rosario wil Ajax-trainer Francesco Farioli ook Evann Guessand graag overnemen van zijn oude club OGC Nice, zo stelt het Franse Foot Mercato. Guessand zou zelf eveneens openstaan voor een nieuwe uitdaging.

Guessand is een 23-jarige spits, die afkomstig is uit de opleiding van Nice. Onder Farioli groeide de in Frankrijk geboren Ivoriaan uit tot een basisspeler. Vorig seizoen was hij goed voor zes goals en twee assists in de Ligue 1. Foot Mercato komt nu met het nieuws dat Farioli hoopt op een hereniging met Guessand bij Ajax. Of de Amsterdammers ook concreet geïnteresseerd zijn, wordt niet duidelijk.

Het is ook de vraag hoe serieus de berichtgeving van Foot Mercato te nemen is. Het Franse transfermedium heeft het soms aan het rechte eind met betrekking tot transfers, maar soms ook niet. Foot Mercato meldde recent wel nog als eerst dat Paris Saint-Germain een oogje heeft op Lutsharel Geertruida. Dat werd later bevestigd door verschillende media.

Wout Weghorst lijkt op dit moment de voornaamste kandidaat om de spitspositie te versterken bij Ajax, mits Chuba Akpom vertrekt. Daarnaast is ook Rosario in beeld in Amsterdam. Guessand heeft een contract dat nog twee jaar doorloopt bij Nice.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!