Vitesse akkoord met Franke

'Vitesse zelf ook akkoord met Franke: seizoen lijkt te kunnen worden voltooid'

2 juli om 13:44

Vitesse is akkoord met een overname door miljonair en fan van de club Guus Franke, meldt De Gelderlander. Eerder bereikten Franke en Coley Parry, de grootste schuldeiser van Vitesse, op de absolute valreep een akkoord over een overname. Vitesse denkt het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te kunnen spelen.

Franke gaat het ontbrekende geld in de begroting van het komende seizoen steken. Hierdoor is Vitesse-directeur Edwin Reijntjes er nu van overtuigd dat de club gezond genoeg is om het volledige komende seizoen uit te kunnen spelen. Omdat de licentie vorige week aanvankelijk werd ingetrokken, moet de beroepscommissie van de KNVB hier nog wel uitsluitsel over geven.

De Vitesse-soap kende afgelopen weken enorm veel plotwendingen. Franke bereikte maandag laat op de avond tóch nog een akkoord met Parry, waardoor de Vitesse-fans weer konden hopen. Eerder werd namelijk juist bekend dat deze deal niet door zou gaan. De deal was er nét op tijd, want maandagnacht was de laatste kans voor Vitesse om het intrekken van de proflicentie tegen te houden. 

Franke zelf gaf niet op, ook niet toen het definitief niet leek te gaan lukken. "Toen heb ik besloten om nog één keer de telefoon op te pakken, nog één keer op doel te schieten in de laatste seconde van de blessuretijd, en toen kwamen we er wél uit", aldus de zakenman. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!