'Mikautadze neigt naar verrassende Ligue 1-deal'

'Mikautadze geeft ruk aan het stuur en kan voor transferverrassing zorgen'

2 juli om 15:40

Niet AS Monaco, maar RC Lens zou weleens de nieuwe club van Georges Mikautadze kunnen worden. De aanvaller van FC Metz, die maandag officieel overkwam van Ajax, lijkt op het laatste moment een ruk te geven aan het stuur.

Het is duidelijk dat Mikautadze een transfer maakt binnen Frankrijk, maar welke club met hem aan de haal gaat blijft vooralsnog de vraag. AS Monaco leek de beste papieren te hebben. Inmiddels ligt RC Lens echter op pole position. Dat meldt de lokale krant La Voix du Nord. Ook Olympique Lyon, Olympique Marseille en Stade Rennes hebben nog interesse in Mikautadze.

De aanwezigheid van Pierre Dréossi in Lens zou van groot belang zijn voor Mikautadze. De voormalig technisch directeur van Metz maakte deze zomer de overstap naar het Stade Bollaert-Delelis en de oud-Ajacied zou zijn voorbeeld snel kunnen gaan volgen.

Metz nam Mikautadze maandag voor dertien miljoen euro over van Ajax, dat er niet in slaagde om de Georgische aanvaller tot bloei te laten komen in Amsterdam. Dat hij wel degelijk over bijzondere kwaliteiten beschikt, bewees hij het afgelopen half jaar in de Ligue 1 én op het EK. Met drie goals voor Georgië is hij nog steeds gedeeld topscorer van het toernooi.