Theo Janssen:

Theo Janssen: "Ik moet bijna mijn excuses aanbieden aan de NOS"

2 juli om 17:38
Laatste update: 2 juli om 20:53

Theo Janssen is meer dan opgelucht, nu het faillissement van Vitesse op de valreep lijkt afgewend. In de studio van de NOS dacht de Arnhemmer nog dat het gedaan was met zijn club.

Janssen schoof maandagavond aan bij de NOS om Frankrijk - België te analyseren, maar was in zijn hoofd met heel andere dingen bezig. "Ik moet bijna mijn excuses aanbieden aan de NOS", erkent hij tegenover de Gelderlander. "Ik was niet volledig bij die wedstrijd omdat ik heel erg bezig was met wat er hier (bij Vitesse, red.) gebeurde. Dat zei me wel veel, dat heb ik niet vaak."

Maandagmiddag was Janssen nog in de veronderstelling dat er geen deal leek te komen tussen Coley Parry en Guus Franke over de schuldenlast. "Ik ben normaal heel nuchter, maar toen dacht ik voor het eerst: oké, misschien is het wel niet goed en hebben we straks geen Vitesse meer. Voor mij zou dat heel erg zijn. Ik ben in mijn hart supporter."

Janssen vervolgt: "Ik ben al meer dan 23 jaar werkzaam bij deze club, meer dan helft van mijn leven. Als dit weg zou vallen, valt een gedeelte van mij ook weg. Dat zou heel spijtig zijn. Niet alleen voor mij, maar voor alle medewerkers." Uiteindelijk hoorde Janssen dat er tóch een deal zou komen. "Om 01.30 uur kwam er groen licht en hebben we met elkaar een pilsje gedronken."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!