RKC strikt Curaçaos international Van Eijma

RKC haalt vijfvoudig international in huis: 'Ik ben klaar voor een stap hogerop'

2 juli om 18:40
Laatste update: 2 juli om 18:40

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met verdediger Roshon van Eijma. De Curaçaos international komt over van Keuken Kampioen Divisionist TOP Oss. 

De 26-jarige Eijma heeft bij RKC zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. Voordat hij neerstreek bij TOP Oss, doorliep hij de jeugdopleiding van Willem ll, kwam hij uit voor Roda JC en stond hij onder contract bij het Duitse Preussen Münster. Ondertussen speelde hij vijf interlands voor de nationale ploeg van Curaçao, waar Dick Advocaat bondscoach van is. 

"Na mijn tijd bij TOP Oss, waar ik me heb kunnen ontwikkelen, ben ik klaar voor een stap hogerop", legt Van Eijma uit op de clubsite. Bovendien heb ik veel positieve verhalen gehoord van mede-internationals die bij RKC Waalwijk spelen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team mooie resultaten te behalen in de Eredivisie en mezelf verder te ontwikkelen op het hoogste niveau."

Mo Allach, de technisch directeur van RKC, is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst. "Roshon heeft laten zien dat hij klaar is voor een stap naar de Eredivisie. Met zijn kwaliteiten en voorwaardes zijn wij van mening dat hij een goede aanvulling is voor de defensie."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!