Oranje doet Roemenië pijn: 'We vertrekken met gebroken zielen'

Oranje doet Roemenië pijn: 'We vertrekken met gebroken zielen'

2 juli om 21:48
Laatste update: 2 juli om 21:54

Edi Iordanescu, de bondscoach van Roemenië, heeft na de nederlaag tegen Nederland in de achtste finales van het EK twijfels geuit over zijn toekomst bij de nationale ploeg. 

"We vertrekken met opgeheven hoofd, maar met gebroken zielen", vertelt Iordanescu tegen de Roemeense pers na de uitschakeling tegen Oranje. "We wilden veel voor de Roemenen. Ik heb alles gegeven op het veld. We sluiten een mooi verhaal af, dit kan in de toekomst heel mooie dingen brengen. Voor het Roemeense voetbal kan dit een nieuw begin zijn."

Of dat 'nieuwe begin' met Iordanescu wordt aangevangen, is nog maar de vraag. De oefenmeester weet niet of hij doorgaat als bondscoach. "Ik heb rust nodig, er komt een gesprek met de bond, maar ook zeker met mijn familie. Ik kan zeggen dat mijn familie het nodig heeft dat ik dichter bij hen sta dan bij het nationale team."

"Ik weet niet wat het zal zijn, ik zal eerlijk zijn", vervolgt Iordanescu. "Er waren jaren met veel werk, opofferingen en heel moeilijke tijden. Het was niet gemakkelijk, vooral voor mijn gezin. We zullen zien wat we zullen beslissen."

:white_check_mark: 1