Driessen richt zich tot Veerman

Valentijn Driessen richt zich tot Veerman: "Ik ben heel blij Joey..."

2 juli om 23:55

Valentijn Driessen is blij voor Joey Veerman, die dinsdag mocht invallen in het EK-duel met Roemenië. De Telegraaf-verslaggever voorspelde na zijn vroegtijdige wissel tegen Oostenrijk nog dat de spelmaker nooit meer het shirt van Oranje zou dragen.

Driessen ging er een week geleden met gestrekt been in. "Een dramatische beurt voor Joey Veerman. Dit kan écht niet op dit niveau", zei hij. Bovendien zag hij de PSV-middenvelder niet snel terugkeren in het Nederlands elftal. "Sowieso niet dit toernooi en ik denk dat dit einde interlandcarrière voor Joey Veerman is."

De woorden van Driessen kwamen niet uit. Tegen Roemenië mocht Veerman twintig minuten voor tijd invallen. "Normaal gesproken is het wel zo bij Koeman, maar hij heeft natuurlijk weinig smaken", oordeelt de verslaggever. "Vijf middenvelders zijn er niet bij. Dan raakt Jerdy Schouten half geblesseerd en wil hij geen risico nemen. Dat begrijp ik heel goed, want Schouten was één van de beste op het veld. Ja, dan moet je toch een plaatsje inruimen voor Veerman."

"Ik moet ook eerlijk zeggen: hij deed het redelijk. Maar het was niet heel goed. Die kans die hij kreeg zit er bij PSV honderd procent in, maar door de loden last van het Oranje-shirt ging de bal voorlangs", vervolgt Driessen, die afsluit met een boodschap voor de Volendammer. "Ik ben heel blij Joey, dat jij weer terug bent in het Nederlands elftal en het shirt weer hebt gedragen."