Ajax moet Rulli langer missen

Ajax vanwege deelname aan Olympische Spelen nóg langer zonder international

3 juli om 08:38
Laatste update: 3 juli om 08:41

Ajax is Gerónimo Rulli nog langer kwijt. De 32-jarige keeper maakt deel uit van de selectie van Argentinië op de komende Olympische Spelen. Rulli is op dit moment met de wereldkampioen ook al actief op de Copa América. 

Rulli, momenteel reservedoelman achter Emiliano Martínez op de Copa América, gaat als een van de dispensatiespelers mee naar de Olympische spelen in Parijs. Daar zal het team van bondscoach Javier Mascherano, dat uit achttien spelers bestaat, proberen het goud te bemachtigen. 

Ook Manchester City-aanvaller Julián Álvarez en Benfica-verdediger Nicolás Otamendi maken deel uit van de Argentijnse selectie. De Copa América duurt voor Argentinië, dat de kwartfinale tegen Ecuador speelt, in het meest gunstige geval tot 14 juli. De Olympische spelen beginnen een kleine twee weken later, op 26 juli. 

Rulli was na zijn lange revalidatie het afgelopen seizoen tweede doelman bij Ajax. Toen Diant Ramaj geblesseerd raakte, nam de Argentijnse sluitpost het weer over. Voor de Amsterdammers begint het nieuwe seizoen al over ruim drie weken. Dan staat deel één van het tweeluik met FK Vojvodina op het programma. Ajax moet die zien te overleven om kans te willen houden op plaatsing voor de Europa League.