'Ook PSG aast op De Ligt, die op weg lijkt naar United'

'Volgende eliteclub aast op De Ligt, die zelf graag naar Manchester United wil'

3 juli om 10:47

Niet alleen Manchester United is in de race voor Matthijs de Ligt. De 24-jarige verdediger van Bayern München kan óók rekenen op belangstelling van Paris Saint-Germain, meldt BILD.

Hoe concreet de interesse uit Parijs is, wordt niet gemeld. Wel is duidelijk dat PSG gecharmeerd is van De Ligt. Manchester United heeft hoe dan ook de beste papieren voor de Oranje-international, die op het EK in Duitsland nog geen minuut speelde en na afloop ook geen trek had in een gesprek met de Duitse pers. "Ik heb niet gespeeld en kan niet veel zeggen", wilde De Ligt alleen kwijt, voordat hij volgens T-Online 'gehaast' de Oranje-bus opzocht.

Ook bij Bayern staat De Ligt inmiddels aan de zijlijn. De nieuwe trainer Vincent Kompany vertrouwt op Dayot Upamecano en heeft ook de beschikking over zomeraankoop Hiroki Ito, Minjae Kim en Eric Dier. Daarnaast is het de bedoeling dat Jonathan Tah overkomt van Bayer Leverkusen. De Ligt mag daarom verkocht worden voor naar verluidt vijftig miljoen euro.

De Ligt, eerder in dienst van Ajax en Juventus, ziet een overstap naar het United van Erik ten Hag volgens diverse bronnen wel zitten. Om een transfer mogelijk te maken, is hij bereid om af te zien van een deel van zijn salaris. In München verdient hij zo'n zestien miljoen euro per jaar. Dat relatief hoge salaris is voor Bayern de belangrijkste reden om mee te werken aan een vertrek.