Bayern München bereikt met Fulham akkoord over transfersom Palhinha

'Bayern München bereikt akkoord en heeft langverwachte versterking bijna binnen'

3 juli om 14:18

Bayern München heeft met Fulham een akkoord bereikt over de transfersom van Joao Palhinha, zo meldt onder meer The AthleticDer Rekordmeister was in de zomer van 2023 al erg dicht bij de komst van de middenvelder en nu lijkt hij alsnog te verkassen naar de Duitse topclub.

Volgens The Athletic hebben Bayern en Fulham een overeenkomst bereikt over een bedrag van 51 miljoen euro plus vijf miljoen euro aan bonussen. De 28-jarige Portugees leek vorige zomer al naar Der Rekordmeister te vertrekken, maar Fulham wist geen vervanger aan te trekken en zodoende besloten ze om Palhinha bij de club te houden.

Palhinha had destijds zijn medische keuring al doorstaan in Duitsland en was al op de foto gegaan in het tenue van zijn nieuwe werkgever. Op het laatste moment ging er alsnog een streep door de transfer. Nu lijkt de middenvelder alsnog op weg naar de uitgang bij Fulham, want hij staat opnieuw voor een transfer naar Bayern, waar hij gaat spelen onder de nieuwe trainer Vincent Kompany.

Ook West Ham United was vorige zomer concreet in de markt voor de diensten van Palhinha, maar een bod van 45 miljoen Britse ponden, omgerekend ongeveer 53 miljoen euro, werd afgewezen door Fulham. Bayern lijkt nu de langverwachte komst van de Portugees af te ronden. Der Rekordmeister heeft drie aanbiedingen gedaan aan zijn club en nu ligt er een akkoord tussen beide partijen.