'Ajax grijpt mis: Bayern-talent Zvonarek naar Sturm Graz'

'Geïnteresseerd Ajax grijpt mis: Bayern-talent kiest voor Oostenrijkse kampioen'

3 juli om 14:45

Ajax grijpt naast het Bayern München-talent Lovro Zvonarek. De negentienjarige Kroaat maakt op huurbasis de overstap naar Sturm Graz, meldt BILD.

Volgens het Duitse medium is er geen optie tot koop in de deal opgenomen, waardoor Zvonarek over een jaar terugkeert naar Bayern. Ook Ajax, FC Porto, Benfica, Werder Bremen en FSV Mainz zaten achter de aanvallende middenvelder aan, maar hij ziet bij Sturm Graz het meeste perspectief. Bovendien krijgt hij in Oostenrijk de kans om in de Champions League te spelen.

Zvonarek behoorde afgelopen seizoen veertien keer tot de wedstrijdselectie van Bayern. Vooral de laatste maanden stak de jonge Kroaat zijn neus aan het venster. In het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg in mei, tijdens de 33ste speelronde, stond hij tot dusver voor de eerste en enige keer in de basis. Na vier minuten was hij al trefzeker. In totaal kwam hij tot vijf optredens in het eerste elftal. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 in de Allianz Arena.

Bij Sturm Graz wordt Zvonarek ploeggenoot van Kjell Scherpen. De kampioen van Oostenrijk huurt de Nederlandse doelman nog een jaar van Brighton & Hove Albion. Scherpen herstelt nog wel van een kruisbandblessure, waaraan hij in december werd geopereerd.