Franke moest diep gaan voor overname Vitesse: 'Parry is verketterd'

Franke moest diep gaan voor overname Vitesse: 'Parry is verketterd'

3 juli om 17:44

Guus Franke hoopt zich binnenkort definitief de nieuwe eigenaar van Vitesse te mogen noemen. De Gelderse zakenman moest diep gaan om tot een akkoord met Coley Parry te komen. 

"Het waren de moeilijkste onderhandelingen die ik ooit heb gedaan", vertelt Franke aan het Algemeen Dagblad. "Parry is boos, hij is beschadigd in Nederland. Hij heeft Vitesse twee jaar lang gered en er zijn hem zaken beloofd." Franke vertelt dat Parry 'veel pijn had'. "Ik vind het geen nare man. Hij was verketterd. Er zat veel emotie in de gesprekken."

Toch kwamen de zakenmannen eruit en daardoor mag Franke zich binnenkort eigenaar van Vitesse noemen. "Als alles goed gaat wel. Ik ben de eigenaar nog niet." De licentiecommissie van de KNVB moet zich nog buigen over de overname en ook de raad van commissarissen moet de plannen van Franke ook goedkeuren. Daarnaast moet Parry nog afzien van aansprakelijkheid op aandelen van Vitesse.

"De commissarissen kunnen pas tekenen voor de overname als dat is gebeurd. En dat ligt niet eenvoudig", aldus Franke. Parry is op financieel vlak wel 'helemaal weg', verzekert hij. "Het betreft uitkopen. Meer details kan ik niet geven."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!