De Wit heeft nieuwe club gevonden: 'Dit is het niveau waarop ik me wil bewijzen'

De Wit tekent contract in Duitsland: 'Dit is het niveau waarop ik me wil bewijzen'

3 juli om 18:46
Laatste update: 3 juli om 18:56

Dani de Wit trok woensdagmiddag na vijf seizoenen de deur van AZ Alkmaar definitief achter zich dicht en gaat zijn carrière vervolgen in de Bundesliga. De middenvelder werd woensdagavond gepresenteerd bij VfL Bochum. De Wit tekent voor vier jaar. 

"We zijn blij dat onze voorbereiding en onze vroege interesse zijn vruchten hebben afgeworpen en dat we De Wit hebben kunnen overtuigen om naar VfL Bochum te verhuizen, want we waren lang niet de enige club die in hem geïnteresseerd was”, zegt Bochum-sportdirecteur Marc Lettau op de clubkanalen.

"Dani was de afgelopen jaren een van de toppers in Alkmaar, zowel in de Eredivisie als in de internationale bekercompetities. Hij is een leider die ons aanvallende spel zal verrijken. Dani zoekt het doel op, is ook sterk in duels en is ook in het kopspel van de partij. De fans kunnen zich verheugen op een doorgewinterde professional die ook indruk op ons maakte met zijn competitieve mentaliteit."

De Wit staat te popelen om in Duitsland aan de slag te gaan. "Ik kan bijna niet wachten om hier bij VfL Bochum te starten en in dit stadion voor de fans te spelen. De club, de fans, het stadion – dat alles heeft ervoor gezorgd dat ik voor VfL heb gekozen. Ik heb veel gehoord over de sfeer in het stadion, het is hier echt luidruchtig."

Voor De Wit is dat de perfecte combinatie, vertelt hij. "De toewijding vanaf de tribune en het harde werken op het veld. Daar ben ik voor, daar sta ik voor. Ik kijk er erg naar uit om de VfL-trui te dragen. De Bundesliga is altijd een droom geweest, voor mij een van de topcompetities. Dit is het niveau waarop ik mezelf in de toekomst wil bewijzen. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk op de ranglijst terechtkomen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!