Martens over de voorbereidingen met AZ op een nieuw seizoen

AZ wacht interessante zomer: 'Reijnders werd ook verhuurd, kijk waar hij nu zit'

3 juli om 20:59

Bij AZ heerst er nog een hoop onzekerheid wat betreft aankomend seizoen. De Alkmaarders zijn in Wijdewormer al volop begonnen aan de voorbereidingen, maar hoofdtrainer Maarten Martens verwacht nog een interessant verloop van de transferperiode.

"Voor een trainer is deze periode interessant. Je weet dat er een hoop jonge gasten zijn die zich willen lieten zien en bij een club als AZ weet je ook dat er nog van alles kan gebeuren", begint Martens tegenover Voetbal International over de start van een nieuw voetbalseizoen. "We gaan lekker aan de slag met z’n allen en op de achtergrond bereiden we ons voor op wat komen gaat."

AZ raakte met de zomerse exits van Vangelis Pavlidis (naar SL Benfica) en Dani de Wit (naar VfL Bochum) al twee steunpilaren kwijt. De Alkmaarders zullen zich dus willen roeren op de transfermarkt. Desondanks weet Martens ook dat AZ garant staat voor het geven van kansen aan (teruggekeerde) talenten, met wie de Belg het de komende weken vooral nog zal moeten doen. "Tijjani Reijnders is ook even verhuurd geweest, aan RKC Waalwijk. En kijk waar hij nu staat. Niet eens zo heel lang in AZ 1 en via AC Milan in Oranje. Zo kan het gaan. Het zal niet bij iedereen zo gaan, maar kansen zijn er altijd", vertelt de oefenmeester.

"Wat de jeugd betreft, die zijn met hun gedachten bij AZ. We zien wel hoe het loopt en welk traject voor wie het beste is", besluit Martens. De Belg staat voor het eerst in zijn trainerscarrière aan het begin van een volledig seizoen. Afgelopen winter begon de oefenmeester in Alkmaar aan zijn eerste baan als hoofdtrainer.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!