Driessen en Verweij over Veerman

Verweij vreest blessure voor Oranje: 'Hopen dat hij wel kan spelen tegen Turkije'

3 juli om 22:08

Valentijn Driessen moest zich in Kick Off Oranje rectificeren nadat hij had gezegd dat Joey Veerman zijn laatste interland onder bondscoach Ronald Koeman had gespeeld. Na het teleurstellende optreden van Veerman tegen Oostenrijk dacht Driessen dat het gedaan was met Veerman onder Koeman. Toch blijft de chef voetbal van De Telegraaf kritisch.

"Het kwam natuurlijk omdat Jerdy Schouten geblesseerd raakte en Ryan Gravenberch helemaal geen bal raakt", doelt Driessen op het invallen van Veerman. "Hij had ook Daley Blind eerder kunnen brengen voor Schouten, maar hij bracht Veerman. Gelukkig voor die jongen kon hij er een beetje overheen spelen."

Driessen blijft toch kritisch op de middenvelder van PSV. "Leuk dat hij weer mocht spelen, maar hij had wel moeten scoren. Voor PSV zit zo'n bal er wel in." Mike Verweij haakt erop in: "Dat is wel het verschil tussen Veerman die wél of níét lekker in zijn vel zit", doelt hij op de gemiste kans tegen Roemenië.

Driessen denkt dat het met deze invalbeurt niet zomaar allemaal is opgelost. "Het is nu niet plots weer rozengeur en maneschijn, na dit invalbeurtje. Hij was bezig om basisspeler van Oranje te worden." Verweij reageert: "Je moet wel hopen dat Schouten niet dusdanig geblesseerd is dat hij niet kan spelen tegen Turkije. Veerman blijft een gok, al denk ik wel dat hij er overheen is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!