Bosz keek met verbazing naar Veerman: 'Zelfs op training nooit zo gezien'

Bosz keek met verbazing naar Veerman: 'Zelfs op training nooit zo gezien'

4 juli om 00:11

Peter Bosz keek met verbazing naar het spel van Joey Veerman tegen Oostenrijk. De PSV-trainer zag de middenvelder al in de eerste helft gewisseld werden en zag niet de speler die hij bij PSV gewend is, zo stelt Bosz tegenover Voetbal International.

In de eerste helft werd Veerman tegen Oostenrijk naar de kant gehaald en ook Bosz was verbaasd over de Veerman die hij aan het werk zag. "Dat was Joey niet. Zo heb ik hem zelfs op de training nooit gezien, ook niet als hij een mindere dag had. En dan hoor je dezelfde mensen die zeiden dat hij naar Real Madrid moest, daarna zeggen daarna dat zijn interlandcarrière voorbij was. Dat is opportunisme."

"Het heeft wel met het hele team te maken, want je kunt niet zeggen dat iemand wel goed heeft gespeeld in die wedstrijd", gaat Bosz verder. "Over de tactiek ga ik in elk geval niets zeggen. Het jeukt ook geen moment als ik zit te kijken. Ik zit rustig met een biertje voor de tv."

Wel heeft Bosz even gesproken met zijn pupil. "Ik heb zeker wel even contact met hem gehad. Dat hij zich niet gek moet laten maken, is iets dat ik tegen Joey niet hoef te zeggen. Het is niet zo spannend, we hebben elkaar een paar keer gesproken via de app. De laatste keer heb ik daar even mee gewacht, omdat ik wist dat hij toch honderdduizenden appjes zou krijgen. Ik heb hem toen even wat met rust gelaten."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!