RKC Waalwijk strikt Zawada

RKC Waalwijk strikt oude bekende FC Twente als opvolger vertrokken Min

4 juli om 09:42

RKC Waalwijk heeft een nieuwe spits. De 28-jarige Oskar Zawada komt over van Wellington Phoenix en tekent een contract tot de zomer van 2026 in Brabant.

Zawada, viervoudig international van Jong Polen, begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg. De Duitse club verhuurde hem in 2015 aan FC Twente, waar hij elf wedstrijden voor speelde. Via Karlsruher SC, diverse clubs in Polen en een kortstondig avontuur in Zuid-Korea kwam hij in 2022 in Nieuw-Zeeland.

"Na succesvolle jaren in Nieuw-Zeeland ben ik toe aan een nieuwe sportieve uitdaging en RKC Waalwijk is een mooie stap voor mij", zegt Zawada op de RKC-kanalen. "Ik heb in de A-League laten zien dat ik als spits van waarde kan zijn voor het team met doelpunten. Het is een wens van mij om dit ook in de Eredivisie te bewijzen."

Technisch directeur Mo Allach is blij met de komst van Zawada. "Wij zijn blij dat het gelukt is om Oskar naar Waalwijk te halen. Na het vertrek van David Min zijn we er in geslaagd om een spits aan onze selectie toe te voegen. Met zijn ervaring en kwaliteiten maken wij weer een volgende stap om onze voorhoede in te vullen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine met niemand minder dan Royston Drenthe!