'Alle seinen op groen: alleen medische keuring scheidt Bayern nog van versterking'

'Bayern München heeft beet en trekt grote transfer van 50 miljoen over de streep'

4 juli om 12:48
Laatste update: 4 juli om 12:55

Bayern München gaat zo goed als zeker aan de haal met João Palhinha. Woensdag kwam reeds naar buiten dat er een akkoord was bereikt over de transfersom en nu zijn ook de laatste plooien gladgestreken, zo meldt BILD. Het wachten is nog op de medische keuring.

Afgelopen zomer was de transfer van Palhinha naar Bayern al dichtbij, maar op het laatste moment ging het niet door omdat Fulham niet tijdig een vervanger aan kon trekken. Inmiddels zijn alle partijen het eens en heeft ook de raad van commissarissen van Fulham zijn fiat gegeven voor een transfer. Het laatste bod van Der Rekordmeister zou 49,5 miljoen euro bedragen, wat naar verluidt aangevuld wordt met bonussen.

De medische keuring van Palhinha zal plaatsvinden zodra de Portugees terug is van het EK in Duitsland. Vrijdag treedt Palhinha met zijn land aan tegen Frankrijk in de kwartfinale. Na het toernooi zal de transfer officieel bekend worden gemaakt.

Vorig jaar verbleef Palhinha al in München, in afwachting van een deal tussen de clubs. De middenvelder stond bovenaan het verlanglijstje van toenmalig trainer Thomas Tuchel. Uiteindelijk verlengde Palhinha zijn contract in Londen, maar één zomer later komt het dus alsnog van een deal.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!