Zaakwaarnemer begaat blunder en biedt Feyenoorder aan bij fanaccount

Zaakwaarnemer begaat blunder en biedt Feyenoorder aan bij fanaccount

4 juli om 13:31

Marcus Pedersen lijkt zich niet hoeven te richten op een langer verblijf bij Feyenoord. De Noor werd in het afgelopen seizoen verhuurd aan Sassuolo, maar door de degradatie hoefden de Italianen niet aan de optie tot koop te voldoen. José Enrique, de zaakwaarnemer van Pedersen, probeert zijn cliënt nu elders onder te brengen en heeft daarbij een bijzondere fout gemaakt.

Enrique, die zelf uitkwam voor clubs als Newcastle United en Liverpool, probeerde Lecce-trainer Luca Gotti te benaderen via Instagram. De zaakwaarnemer wist echter niet dat hij te maken had met een fanaccount. Naast Pedersen werd ook Todd Cantwell, in het verleden actief bij Fortuna Sittard, aangeboden. Een screenshot van het aanbod van Enrique ging al snel rond.

Pedersen lijkt dus naarstig op zoek naar een nieuwe club. Gedurende het afgelopen seizoen werd de back verhuurd aan Sassuolo, dat een verplichte optie tot koop bedong. Deze zou echter vervallen bij degradatie, en de club zakte af naar de Serie B. Op die manier liep Feyenoord een bedrag van zes miljoen euro exclusief bonussen mis.

Feyenoord haalde Pedersen in de zomer van 2021 binnen, als een van de eerste aankopen onder de destijds nieuwe trainer Arne Slot. Met de Rotterdammers behaalde de Noor in zijn eerste seizoen de finale van de Conference League. In zijn tweede seizoen werd hij met Feyenoord landskampioen. In totaal kwam hij tot 88 officiële duels in dienst van Feyenoord, waarin hij eenmaal trefzeker was en zeven assists gaf.