'Karsdorp krijgt harde boodschap en mag ondanks contract gratis weg bij Roma'

'Karsdorp krijgt harde boodschap en mag ondanks contract gratis weg bij Roma'

4 juli om 20:40

AS Roma wil Rick Karsdorp deze zomer transfervrij van de hand doen, meldt het Algemeen Dagblad. De drievoudig Oranje-international heeft nog één jaar contract in Rome, maar technisch directeur Florent Ghisolfi wil de bezem flink door de selectie halen.

Onder trainer Daniele de Rossi stond Karsdorp afgelopen seizoen een aantal duels in de basis, maar toch lijkt er deze zomer een einde te komen aan een periode van zeven jaar bij Roma voor de Nederlander. Karsdorp mag namelijk voor niets vertrekken, ondanks dat hij nog beschikt over een doorlopend contract. AS Roma is bezig aan een grondige renovatie van de selectie.

Het AD schrijft dat 'de interesse in Karsdorp al op gang komt'. De ochtendkrant noemt geen namen, maar stelt wel dat clubs uit meerdere landen hebben geïnformeerd. Karsdorp heeft echter geen haast, zo klinkt het: hij wil de tijd nemen om de juiste beslissing te maken.

Of ook clubs uit de Eredivisie in de markt zijn voor de back, is niet duidelijk. In totaal speelde Karsdorp 157 wedstrijden voor AS Roma. Voordat de verdediger in 2017 naar de Italiaanse hoofdstad trok, speelde hij voor Feyenoord. Daar doorliep hij de volledige jeugdopleiding. In het seizoen 2019/20 keerde Karsdorp op huurbasis terug in De Kuip. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!