Bosz prijst 'geweldige' Veerman, Schouten, Oosting en Hake

Bosz prijst twee collega-trainers: 'Waarom is mijn prestatie dan beter?'

4 juli om 22:55
Laatste update: 4 juli om 22:56

Peter Bosz is blij met het winnen van de Rinus Michels Award, maar de coach van PSV weet niet of hij de prijs terecht gewonnen heeft. Bosz geeft ook credits aan twee collega's én spreekt zich uit over Jerdy Schouten en Joey Veerman.

Bosz nam de Rinus Michels Award, die ieder jaar wordt uitgereikt aan de beste trainer van Nederland, woensdag in ontvangst. In gesprek met de clubkanalen van PSV vertelt de keuzeheer niet zeker te weten of hij de prijs verdiend heeft gewonnen. "Ik vind het altijd lastig met elkaar te vergelijken: hoezo is mijn prestatie beter dan die van René Hake, of die van Joseph Oosting? Dat vind ik altijd heel lastig. Wij hebben betere spelers en een groter budget. Misschien is hun prestatie nog wel beter."

"Dat neemt niet weg dat we een geweldig jaar hebben gehad met PSV", vervolgt Bosz. "Ik denk ook dat ik die prijs heb gehad omdat we kampioen zijn geworden, 91 punten hebben behaald, overwinterd hebben in de Champions League én we leuk voetbal hebben gespeeld. Maar dat hebben die spelers gedaan. En die spelers heb ik van de clubleiding van PSV gekregen. Ik vind altijd dat het een samenspel is. Daardoor vind ik dat deze prijs niet alleen van mij, maar ook van PSV is."

Bosz wordt ook nog gevraagd naar de EK-prestaties van Schouten en Veerman. "Ik vind dat Jerdy een geweldig toernooi speelt. En ik ben heel blij dat Joey dat laatste halfuur nog heeft kunnen spelen (tegen Roemenië, red.). We hebben allemaal gezien hoe hij vernederd werd met zijn wissel in de eerste helft, want zo ervaart een speler dat. Dan is het de vraag hoe een speler daarvan terugkomt. Hij heeft het antwoord gegeven. Geweldig."