Priske ziet ontwikkelpunten voor Feyenoord: 'Ik wil anders drukzetten'

Priske ziet ontwikkelpunten voor Feyenoord: 'Ik wil anders drukzetten'

5 juli om 08:38

Brian Priske hoopt de ontwikkeling die Feyenoord heeft doorgemaakt voort te zetten, zo geeft de nieuwe oefenmeester van de Rotterdammers aan tegenover ESPN, in gesprek met landgenoot Kenneth Perez. Ook laat de trainer zich uit over de gesprekken die hij voerde met Feyenoord.

Onder Arne Slot heeft Feyenoord in de afgelopen drie seizoenen een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Toch ziet Priske aspecten waarin het nog beter kan. "Ik wil vooral het momentum voortzetten, maar natuurlijk vallen er ook dingen te verbeteren. Het gaat om kleine nuances. Ik wil bijvoorbeeld iets anders drukzetten. Meer vanuit de zijkanten. Ook de aanvallende spelhervattingen kunnen beter. Daar is Etiënne Reijnen (assistent-trainer, red.) hard mee bezig."

Priske is lovend over de manier waarop de gesprekken met Feyenoord zijn verlopen. "Ik heb ervaring met het sollicitatieproces. Hier bij Feyenoord ging het er duidelijk het meest professioneel aan toe. De analyse van mij als trainer en mijn achtergrond. Ik werd beoordeeld op wedstrijden. Niet alleen op de resultaten, maar op verschillende basiselementen. Dingen als expected goals en dominantie in de wedstrijden."

"Het vermogen om situaties in de wedstrijd om te draaien. Game management in zijn geheel. Dit proces is het beste wat ik heb meegemaakt. De voorbereiding die ik zo belangrijk vind voor een club als ze een nieuwe trainer aanneemt. Toch iemand die op veel gebieden een belangrijk figuur is", aldus de Deen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!