Boskamp mist Wieffer in Oranje

Boskamp mist één speler in Oranje: 'Eentje die het vuile werk opknapt'

5 juli om 10:32

Jan Boskamp is van mening dat het Nederlands elftal Mats Wieffer mist. De middenvelder van Feyenoord, die hard op weg is naar Brighton, moest voor het EK afhaken met een blessure.

Mede door het wegvallen van Wieffer, Marten de Roon en Frenkie de Jong is Jerdy Schouten dit EK de meest controlerende middenvelder bij Oranje. "Als je Wieffer hebt, dan heb je meer duelkracht op het middenveld", stelt Boskamp in Koffie met..., een online rubriek van Vandaag Inside. "Dan heb je ook als trainer meer keus. Want nu heb je Reijnders, Schouten, Veerman; die willen allemaal graag aan de bal komen. Wieffer is er eentje die het vuile werk opknapt. Dat bedoel ik alleen maar te zeggen."

"Maar Schouten en Reijnders doen het voortreffelijk", benadrukt Boskamp. "Maar in de halve finale krijg je een sterke tegenstander, en dan moet je kijken of dat middenveld ook sterk genoeg is." Als Oranje in de kwartfinales Turkije verslaat, wacht in de halve eindstrijd een confrontatie met Engeland of Zwitserland. "Jezus, dan gaan we naar de finale!", lacht Boskamp.

Het Nederlands elftal neemt het zaterdagavond op tegen Turkije. In Berlijn wordt om 21.00 uur afgetrapt.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!