Maduro heeft opvallende tip voor Koeman: 'Je kunt spelers makkelijker kwijt'

Maduro heeft opvallende tip voor Koeman: 'Je kunt spelers makkelijker kwijt'

5 juli om 11:09
Laatste update: 5 juli om 16:21

Als het aan Hedwiges Maduro ligt, krijgt Brian Brobbey de kans van Ronald Koeman in het Nederlands elftal. Zo geeft de voormalig speler van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla aan in Het EK Sportpaleis. Daarnaast kan ook Steven Bergwijn op positieve woorden rekenen.

Maduro zou graag zien dat Brobbey de kans krijgt in Oranje. "Ik vind dat Depay niet goed speelt. Hij heeft wel kwaliteiten en kan uit het niets een goal maken. Brobbey kan zeker tegen Turkije van waarde zijn, maar een Zirkzee of Weghorst ook. Iedereen spreekt altijd over 4-3-3 en 3-5-2, maar niemand praat over 4-4-2. Dan kun je een keer met Depay en Brobbey spelen. Je hebt er ook de backs voor en je kunt bepaalde spelers makkelijker kwijt."

Ook is Maduro, vorig seizoen nog actief als assistent-trainer van Ajax, lovend over Bergwijn. "Het is een hele leuke en vriendelijke jongen in de spelersgroep. Hij lacht altijd. Hij heeft plezier als hij voetbalt. Het is een soort straatjongen daarin. Door zijn acties en hoe hij op de trainingen is, laat hij zien dat hij een bepalende speler is. Hij zal het niet zeggen, maar altijd laten zien."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!