Kroos kan lachen om grapje Joselu: 'Maar natuurlijk zit dat in je hoofd'

Kroos kan lachen om grapje Joselu: 'Maar natuurlijk zit dat in je hoofd'

5 juli om 11:40
Laatste update: 5 juli om 11:42

Toni Kroos speelt vrijdagavond mogelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. De international van Duitsland hoopt af te sluiten met een sensationele EK-titel in eigen land, maar zal daarvoor eerst af moeten rekenen met Spanje

"Duitsland is misschien een van de favorieten voor de titel, maar wij hopen toch echt Toni Kroos naar zijn pensioen te schieten", sprak de Spaanse spits Joselu, die goed bevriend is met zijn Real Madrid-teamgenoot. Kroos kan er ook wel om lachen. "Maar ik ga er niet vanuit dat dit mijn laatste wedstrijd is. Mijn doel is het winnen van het EK, dat zou een sensationeel einde van mijn carrière zijn."

Toch bekruipt ook Kroos de gedachte dat het zomaar eens zijn laatste wedstrijd kan zijn. "Natuurlijk zit dat in je hoofd, maar dat was in de achtste finales ook al zo. Het stoorde me niet. Ik probeer ervoor te zorgen dat we de finale halen en dat we die winnen. Er zijn alleen zoveel dingen makkelijker dan het winnen van het EK."

Mocht dat niet lukken, dan kan Kroos daar ook mee leven. "Als ik afscheid moet nemen zonder titel, dan is dat zo. Ik ben ook blij zonder voetbal."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!