NEC heeft beet en presenteert Önal

Witte rook uit Nijmegen: NEC legt vleugelaanvaller voor vier jaar vast

5 juli om 14:17

NEC heeft zich versterkt met Başar Önal, zo melden de Nijmegenaren via de eigen kanalen. De negentienjarige aanvaller komt over van De Graafschap en tekent bij een contract tot medio 2028.

Afgelopen seizoen was de in Doetinchem geboren jeugdinternational van Turkije goed voor negen goals en zes assists in de Keuken Kampioen Divisie. Bij De Graafschap liep het contract van Önal nog één seizoen door. Nu kiest de vleugelaanvaller voor de stap naar Nijmegen, hoewel ook SC Heerenveen in de markt was. De Friezen wilden echter niet zo diep in de buidel tasten. De Gelderlander wist eerder te melden dat NEC ruim een miljoen euro betaalt.

Technisch directeur Carlos Aalbers is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. "Başar is een talentvolle buitenspeler die zich afgelopen seizoen sterk heeft ontwikkeld. Hij voegt met zijn diepgang en techniek weer iets extra’s toe aan onze speelwijze en combineert dit met een prima rendement."

Ook Önal zelf is blij met de stap die hij maakt. "Ik kreeg vanaf het eerste gesprek al een warm gevoel bij de club. NEC speelde afgelopen seizoen goed voetbal, er straalde veel plezier vanaf. Dat doet mij goed. Ik hoop hier met mijn eigen kwaliteiten aan bij te gaan dragen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met nieuws over o.a. Ajax, PSV en Feyenoord!