Priske kiest eerste Feyenoord-opstelling

Priske komt met eerste Feyenoord-opstelling voor duel met FC Dordrecht

6 juli om 13:50
Laatste update: 6 juli om 14:00

Feyenoord-coach Brian Priske heeft voor het eerste zijn Feyenoord-opstelling bekendgemaakt. De trainer speelt met een aantal opvallende namen in het oefenduel met FC Dordrecht.

Bij afwezigheid van Justin Bijlow vanwege het EK is Timon Wellenreuther de aangewezen doelman bij Feyenoord. Achterin kiest Priske voor Jan Plug en Antef Tsoungui. Laatstgenoemde speelde vorig jaar nog op huurbasis voor Dordrecht. In zijn eerste wedstrijd lijkt Priske met drie verdedigers te spelen, want enkel Bart Nieuwkoop staat in de laatste linie in de basis naast Plug en Tsoungui.

Op het middenveld beginnen Thomas van den Belt, Ramiz Zerrouki, Antoni Milambo en Calvin Stengs. Laatstgenoemde zal waarschijnlijk als meest aanvallende van de vier opereren. In de aanvallende linie kiest Priske voor Ayase Ueda bij voorlopige afwezigheid van Santiago Gimenez. De Japanner wordt geflankeerd door Igor Paixao en de teruggekeerde Patrik Walemark.

Zomeraanwinsten als Anis Hadj-Moussa en Chris-Kevin Nadje beginnen op de bank tegen FC Dordrecht. De twee alliantieclubs beginnen om 14:30 uur aan hun onderlinge oefenwedstrijd.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Plug, Tsoungui; Van den Belt, Zerrouki, Milambo, Stengs; Paixao, Ueda, Walemark.