Verbruggen over Oranje

Redder in nood spreekt van 'zes Oranje-keepers': 'Allemaal bereid om te vechten'

6 juli om 23:31

Bart Verbruggen was andermaal extreem belangrijk voor Oranje met een aantal uitstekende reddingen tegen Turkije. De doelman prijst het hele Nederlands elftal na het bereiken van de halve finale van het EK.

In de absolute slotfase voorkwam Verbruggen met een mooie redding de 2-2 voor Turkije. De doelman was al voorbereid op dat moment. "Als die 2-1 voor ons valt, dan vertel ik mezelf altijd dat er nog een of twee grote momenten komen voor mij", aldus de doelman tegenover de NOS. "Dit was een hele belangrijke redding", haakt Stefan de Vrij in. "Ik ben geen expert, maar dit zag er niet makkelijk uit."

"We hadden vandaag een stuk of zes keepers", benadrukt Verbruggen. "Wout Weghorst blokte nog een bal, Denzel Dumfries blokte er een, De Vrij ook nog. Zoveel jongens gooiden hun hele hebben en houden ervoor als het moest. Dat geeft je als doelman een veilig gevoel. Iedereen zet alles op alles om die bal uit het net te houden. Super trots op de jongens."

De laatste vijf minuten vierde Oranje elke verdedigende actie 'alsof er gescoord werd'. "Dat laat zien hoe graag we willen en hoe bereid we zijn om te vechten met zijn allen."