Go Ahead Eagles stelt Simonis aan als nieuwe coach

Go Ahead Eagles handelt snel en haalt oude bekende terug als opvolger van Hake

7 juli om 12:26
Laatste update: 7 juli om 13:20

Het is officieel: Paul Simonis is de nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Hij is de opvolger van René Hake, die naar Manchester United vertrekt.

Simonis heeft voor twee seizoenen getekend in De Adelaarshorst, waar hij eerder tussen 2020 en 2022 werkzaam was als assistent-trainer. Daarna ging hij met Kees van Wonderen mee naar sc Heerenveen. Na de aanstelling van Robin van Persie bleef hij in eerste instantie in Friesland, maar de kans die Go Ahead hem bood wilde hij niet laten lopen. Voor Simonis wordt Go Ahead zijn eerste club als hoofdtrainer. 

Voor Simonis was de keuze om terug te keren bij Go Ahead een beslissing die snel gemaakt was. "Ik heb destijds twee prachtige jaren gehad bij de club. In die periode heb ik met enorm veel fijne mensen mogen samenwerken. De lijntjes waren kort en na mijn vertrek heb ik altijd contact gehouden met verschillende personen binnen de organisatie. Dat wil ik graag doen bij een club waar ik zelf veel vertrouwen in heb en waar de club dat ook richting jou uitspreekt. Dat is hier het geval."

Voor Go Ahead was de ambitie die Simonis uitstraalt een belangrijke factor om hem uiteindelijk de kans als hoofdcoach te geven. "Met Paul Simonis hebben we een enorm ambitieuze trainer aan Go Ahead Eagles weten te binden. Paul is bovendien iemand die de club ook nog eens goed kent. We waren op zoek naar een trainer die verder wilt borduren op de basis die er nu staat. Paul kan daar met zijn persoonlijkheid en kwaliteiten weer wat extra’s aan toevoegen."

In de aankondiging van het aanstellen van Simonis, maakt Go Ahead ook bekend dat Hake dus definitief vertrekt. Op de website laat de club weten dat hij op korte termijn zal tekenen bij Manchester United, iets wat al een tijd in de lucht hing.