Oranje daags na zege compleet: goed nieuws Maatsen

Koeman krijgt goed nieuws over Oranje-afwezige: selectie weer compleet

7 juli om 15:01

Ian Maatsen moest het treffen met Turkije (2-1) nog missen vanwege ziekte, maar de linksback stond zondag weer op het trainingsveld bij Oranje. Daardoor had bondscoach Ronald Koeman zijn volledige selectie ter beschikking, daags na het bereiken van de halve finale van het EK.

Doordat Maatsen ziek was, was het Nederlands elftal met 25 spelers afgereisd naar Berlijn voor de wedstrijd tegen de Turken. Zondagochtend ging Oranje per trein terug naar Wolfsburg, dat dit EK de uitvalsbasis is van de selectie van Koeman. Daar werkt Oranje vanaf 14.30 uur een training af, waarbij Maatsen weer van de partij is.

Alle andere spelers van het Nederlands elftal zijn ook op het trainingsveld verschenen. De basisspelers doen het rustig aan: zij fietsen en lopen zondag uit. De wisselspelers en invallers werken een 'normale' training af. Na afloop van de sessie mag de selectie tijd doorbrengen met familie en dierbaren, die ook aanwezig zijn bij de training.

Het Nederlands elftal zal zich in de komende dagen op gaan maken voor de clash met Engeland in de halve finale van het EK. Die staat woensdag om 21.00 uur op het programma in Dortmund. De winnaar van dat duel zal het in de finale opnemen tegen Spanje of Frankrijk.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!