Afellay en Zenden over Dumfries

Afellay schiet woorden tekort over international: 'Is hét boegbeeld van Oranje'

8 juli om 06:53
Laatste update: 8 juli om 10:56

Volgens Ibrahim Afellay is Denzel Dumfries hét boegbeeld van dit Oranje. De oud-middenvelder is bij Studio Fussball van de NOS lovend over de rechtsback. Ook Boudewijn Zenden heeft een hoge pet op van de speler van Internazionale.

"Hij is het boegbeeld van dit Nederlands elftal", steekt Afellay van wal. "We zijn qua individuele spelers niet het beste team als je kijkt naar andere landen, maar je hoeft niet de beste spelers te hebben om het beste team te zijn. Ik kon ook niet boos op Dumfries worden bij die fout bij de corner", doelt Afellay op de treffer van Turkije. "Blijkbaar had hij kortsluiting op dat moment. Als je kijkt hoe hij zich terugknokt in die wedstrijd...Dumfries is echt hét boegbeeld van Oranje."

Zenden sluit zich aan bij de woorden van Afellay. "Ik hem bij PSV meegemaakt als trainer", aldus de oud-aanvaller. 'Hij is gegroeid, ook in het buitenland. Daar heeft hij weer stappen gemaakt. Hij lijkt zich overal moeiteloos aan te passen. Dat is een stukje talent. Iets wat in je zit, waardoor je je overal kan aanpassen. Soms is dat afwachten. Je weet nooit wat de rek is. Dat is net als met een spons. Je weet nooit hoeveel water erin past."

"Het is niet altijd even gepolijst, maar dat maakt niets uit", vervolgt Zenden. "Hij is een handvol voor elke tegenstander. Ik vond het jammer dat hij de laatste wedstrijd niet echt gevonden werd. Als dat ook nog goed gaat, dan is hij helemaal los."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van De Oranjekantine Met John van Loen over de halve finale plek van Oranje!